Współpraca międzynarodowa

Materiał
siewny

Organizacja rynku mleka

PROW

Współpraca międzynarodowa

Owoce
i warzywa
w szkole

Mleko
w szkole

Pomoc
Żywnościowa

Analizy
i prognozy rynkowe

Rejestracja przedsiębiorców

Embargo rosyjskie

 

 

W Zespole Szkół Nr 7 w Tychach w dniu 10 kwietnia br. odbył się Konkurs Kulinarny ,,Szkolny Mistrz Potraw z Warzyw Strączkowych’’, którego celem było doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzenie pomysłowości i kreatywności uczniów szkoły.

Celem Konkursu było również upowszechnianie zasad prawidłowego sporządzania potraw, podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, kształtowanie umiejętności pracy w zespole. Uczestnikami konkursu byli uczniowie kształcący się   w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kucharz, cukiernik.

Ocenie podlegały: smak, dobór składników, wygląd i aranżacja, przygotowanie stanowiska pracy, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy, wygląd stanowiska po pracy.

 Jury konkursowe z udziałem pracownika OT ARR w Katowicach wyłoniło zwycięzców oraz uhonorowało laureatów konkursu kulinarnego nagrodami ufundowanymi przez ARR.

Informacje z Oddziałów Terenowych