Współpraca międzynarodowa

Materiał
siewny

Organizacja rynku mleka

PROW

Współpraca międzynarodowa

Owoce
i warzywa
w szkole

Mleko
w szkole

Pomoc
Żywnościowa

Analizy
i prognozy rynkowe

Rejestracja przedsiębiorców

Embargo rosyjskie

 

 

Wizyta w Lubuskim Ośrodku Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych była świetną okazją do zapoznania młodzieży z technologią wytwarzania, przetwarzania a także doskonalenia żywności.

To właśnie w tym ośrodku badawczym w Kalsku przedstawiciele Agencji Rynku Rolnego OT w Gorzowie Wlkp. zdecydowali się zorganizować warsztaty pod hasłem „Zdrowy Fast Food” dla uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.

Na wstępie pani Justyna Korycka, kierownik laboratorium zabrała gości w świat badań i analiz produktów spożywczych oraz zapoznała wszystkich z zakresem działalności Ośrodka.

Następnie uczestnicy przebrani w fartuchy i czepki, przeszli do pracowni piekarniczej, garmażeryjnej oraz mięsnej i przygotowali pyszne hamburgery.

Zajęcia były nie tylko nauką ale także świetną zabawą a co najważniejsze nikt nie wyszedł z nich głodny.

 

Informacje z Oddziałów Terenowych