Współpraca międzynarodowa

Materiał
siewny

Organizacja rynku mleka

PROW

Współpraca międzynarodowa

Owoce
i warzywa
w szkole

Mleko
w szkole

Pomoc
Żywnościowa

Analizy
i prognozy rynkowe

Rejestracja przedsiębiorców

Embargo rosyjskie

 

 

Tajemnica idealnej babki? Mistrzowie podkreślają, że żeby zrobić dobry przysmak z ziemniaków potrzebny jest oryginalny przepis i odpowiednia ilość ekologicznych składników.

XIX Mistrzostwa pieczenia babki i kiszki to ważny element Spotkań z Nauką i Sztuką „Uroczysko”, które odbyły się w Supraślu 4 czerwca br. W konkursie wzięło udział kilkunastu mistrzów w przygotowywaniu tych potraw. Niektórzy wystartowali indywidualnie, inni jako stowarzyszenia agroturystyczne, przedstawiciele poszczególnych gmin i miejscowości.

Na zwycięzców czekały atrakcyjne nagrody, m. in. roboty kuchenne, które wręczył z-ca dyrektora OT ARR Mirosław Markowski. Podczas imprezy można było dobrze zjeść – nie brakowało stoisk z lokalnymi potrawami. Oprócz babki i kiszki były też kiełbasy, sery, miody, pieczywo i nalewki. Zawiedzeni nie byli także amatorzy rękodzieła. OT ARR wystawił swoje stoisko informacyjne na którym można było dowiedzieć się o bieżącej działalności ARR.

 

Informacje z Oddziałów Terenowych