Współpraca międzynarodowa

Materiał
siewny

Organizacja rynku mleka

PROW

Współpraca międzynarodowa

Owoce
i warzywa
w szkole

Mleko
w szkole

Pomoc
Żywnościowa

Analizy
i prognozy rynkowe

Rejestracja przedsiębiorców

Embargo rosyjskie

 

 

„Klopsy orzechowe z tofu na pierzynce z ziół”, „Cukinia faszerowana kaszą bulgur”, „Kolorowe naleśniki”, „Hamburgery z kaszy gryczanej”, „Tartaletki z ogórkiem i rzodkiewką” … te i inne potrawy przygotowane przez dzieci  i rodziców wzięły udział w finale powiatowego konkursu „ZDROWE DANIE NA ŚNIADANIE” zorganizowanym wspólnie przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną w Wyszkowie i Oddział Terenowy ARR w Warszawie.

Celem zorganizowanego po raz trzeci konkursu było propagowanie wśród dzieci i młodzieży zasad prawidłowego odżywiania i kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.

Zadanie konkursowe polegało na opracowaniu przepisu na zdrowe danie składające się z produktów zawartych w recepturze z uwzględnieniem warzyw, owoców, oraz innych zdrowych i cennych dla organizmu ludzkiego dodatków np. orzechów, pestek, nasion, ziół, przypraw a następnie wykonanie dania w obecności jury.

Konkurs przeprowadzono w dwóch kategoriach wiekowych – uczniów szkół podstawowych i uczniów gimnazjów.

Wszystkim uczestnikom i laureatom – GRATULUJEMY !

Informacje z Oddziałów Terenowych